Unieke workshop voor bonus/stiefmoeders


Workshop speciaal voor bonus-, plus- en stiefmoeders!

Een collage is letterlijk een geplakt iets. Foto’s uit tijdschriften selecteren, knippen en plakken is wat we deze avond gaan doen. Op een intuïtieve, bijna meditatieve manier. Marja legt de techniek uit en begeleidt het proces van reflectie. Annemarie zoekt samen met jou naar een passend thema, dat betrekking heeft op jouw eigen bijzondere samengestelde gezin. Luisterend naar mooie muziek zoek je beelden en mogelijk tekst die je daarbij vindt passen. Tijdens het werken aan je collage zijn er een paar momenten van afstand nemen en bekijken wat het met je doet, wat het je zegt. Het blijft een luchtige ontspannen(de) avond, waarbij er ruimte is voor ontmoeting en uitwisseling met elkaar.

Tijdens deze avond word je verwend met een mini-high tea!

Je gaat naar huis met nieuwe energie, nieuwe kennis(sen) en jouw unieke kunstwerk.


Eerstvolgende workshop januari 2020.

Graag vooraf aanmelden via het contactformulier.


MARJA MACVILLE

Marja is eigenaar van the Work-Shop. Na twee kunstacademieopleidingen, waarmee zij zich grafisch vormgever en interieurarchitect mag noemen, blijft het handmatig maken en technieken uitproberen haar passie. Die deelt zij graag in het voeren van een winkel met ambachtelijk gemaakte gebruiksvoorwerpen, in het openstellen van een atelier en in het organiseren en geven van workshops.

Marja ontwerpt interieurs, decoreert porselein, ze bouwde websites, tekent, aquarelleert, maakt collages, ze naait kleding en accessoires, ze boetseert. Serviesgoed en tegels van haar label 2ndhandmade zijn in de winkel te koop.

ANNEMARIE SYTSMA

Annemarie Sytsma (1970) is opgeleid tot leerkracht basisonderwijs, sociaal pedagogisch hulpverlener en gecertificeerd coach/counselor.
Zij runt samen met haar echtgenoot René de praktijk Samen Thuis Houten, waarin zij samen ouders van samengestelde gezinnen coachen. Zij bieden thema-avonden aan en Annemarie begeleidt stiefmoederontmoetingen. Sinds 2013 zijn zij zelf pleegouders van twee kinderen.

Annemarie: “Tien jaar geleden ontmoette ik mijn huidige man René. Hij heeft vier kinderen uit een eerder huwelijk en ik twee. Al snel woonden wij met deze zes kinderen – in de leeftijd van acht tot twintig jaar – samen onder één dak. Vierentwintig uur per dag… Alleen af en toe in de weekenden gingen de kinderen naar de ex-partner. Wat we al snel ontdekten is dat een samengesteld gezin zijn eigen specifieke problematiek met zich meebrengt. Hiervoor vonden we weinig (h)erkenning in onze omgeving en er was op dit gebied zo goed als geen aanbod aan literatuur of coaching. Het waren turbulente jaren waarin we zelf onze weg moesten vinden, vol hectiek en heel hard werken voor ons allemaal. Als stiefmoeder was het erg zoeken naar mijn plek in het geheel.

In die tien jaren deden we een schat aan ervaring en deskundigheid op. Daar wilden we wat positiefs mee doen. We kozen er bewust voor om sámen een coaching praktijk op te richten en met onze ervaring anderen verder te helpen. Een samengesteld gezin heb je immers ook samen!”

Reacties op eerdere collage-workshops:

"Verrassend. Je krijgt meer dan je gedacht had."
(Els, Houten)
"Prettig, fijn. Goed om in stilte iets te maken, uitdagend door voorbeelden. Mooie muziek, genoeg thee."
(Angèle, Houten)
"Fijne middag met mooi materiaal om mee te werken."
(Georgette, Houten)
"Op een ontspannen manier, plaatjes naar je toe laten komen, uitknippen, opplakken. Eerst alleen kijken naar je 'schilderij', daarna samen. Een wondertje... Fijne begeleiding..."
(Bernadette, Houten)
"Fijne avond, relaxte sfeer en goed voorbereid."
(Joan, Houten)
"De workshop heb ik als erg leuk ervaren. De afstand vind ik zelf geen probleem, zeker de moeite waard. Fijn dat het zo dichtbij het station is. De collage maken, afbeeldingen zoeken die je raken, zonder er verder over na te denken was spannend op een leuke manier, het eindresultaat is echt een mooi cadeau voor jezelf. Thuis de collage en de bijbehorende intentie zien heeft een waardevolle uitwerking. De fijne sfeer van de avond resoneert nog steeds bij mij na! Dank jullie wel."
(Ilse, Almere)
"Mijn verwachtingen zijn helemaal uitgekomen! Ook leuk om andere mensen te ontmoeten. Heel inspirerend."
(Yolanda, Duivendrecht)