Blog


5 juni2019

Leven als kat en hamster in een samengesteld gezin.

‘Heb je daar van tevoren nou echt niet over nagedacht?’ Deze vraag herhaalde zich afgelopen weekend een aantal keren. Wat was het geval. Voor zijn verjaardag heeft pleegzoon een hamster gekregen. Pleegzoon helemaal in de gloria. Bij ons in huis loopt ook al een tijdje een gezellige volronde kater rond. Deze kater is bang voor eksters, bang voor duiven, bang voor alles wat vliegt of beweegt... eigenlijk bang voor alles wat met buiten te maken heeft...

Lees verder >>
7 mei2019

Stiefmoeder, de spin in het web.

Soms voel ik me zo moe door al dat zorgen. Ik heb het gevoel dat er van zoveel kanten aan me getrokken wordt. Dan denk ik wel eens: waar sta ik eigenlijk. Is er nog iemand die ziet hoeveel ik investeer in dit gezin...?!

Lees verder >>
4 april2019

Binding en liefde in je relatie.

Vandaag tijd om verder te lezen in het boek ‘Vonken van Verlangen’. (Systemisch werk, perspectief en praktijk door Wibe Veenbaas en Joke Goudswaard).
In relatie met de ander is daar altijd de vraag: durf je de ander toe te laten. Kun je de ander werkelijk accepteren zoals hij/zij is. Veel energie gaat (soms) verloren in het willen (om)vormen van je partner naar je eigen verwachtingen, zonder daarbij de eigenheid van je partner te zien.

Lees verder >>
21 maart2019

Stief/bonusmoederbijeenkomsten! (nieuw in Arnhem)

‘Wat zou het eens fijn zijn met andere stiefmoeders van gedachten te wisselen. Gewoon eens horen hoe het er in andere gezinnen aan toegaat.’
Dat kan! Op 23 mei, 6 juni en 20 juni organiseert SAMEN THUIS (voor een sterk samengesteld gezin) in Arnhem 3 bijeenkomsten voor stief/bonusmoeders.

Lees verder >>
13 maart2019

Storm in een samengesteld gezin.

Afgelopen weken hebben we gesprekken gevoerd met verschillende stellen in onze coaching praktijk. Deze diversiteit maakt ons werk mooi, boeiend en van betekenis. Betekent dit ook dat wanneer wij afscheid nemen van een stel, zij geïnspireerd en gemotiveerd samen verder gaan bouwen aan hun eigen samengestelde gezin? Nee, helaas niet altijd...

Lees verder >>
25 februari2019

‘Heppee: de app voor ex-partners’

"Als ex-partners niet meer samen door één deur kunnen, dan kunnen ze misschien nog wel samen door de App". Het kwam ter sprake tijdens één van de stiefmoederbijeenkomsten. Als stiefmoeder ben je betrokken op je stiefkind. Wanneer je dan merkt dat er weinig tot geen communicatie is tussen jouw partner en zijn ex en je ziet wat dat doet met je stiefkind, dan wil je daar wat mee.

Lees verder >>
2 december2018

‘Er zit veel stil verdriet...’

Deze uitspraak van mij verschijnt als het goed is binnenkort in de zaterdagbijlage van het regiokatern van het AD. René en ik zijn onlangs geïnterviewd over hoe het er in een samengesteld gezin aan toe (kan) gaan in de maand december.

Lees verder >>
4 oktober2018

(H)Erkenning

In de afgelopen periode heb ik veel gesprekken gevoerd met stiefmoeders. Daarbij kwam opvallend vaak de behoefte aan erkenning naar boven. En dan ging het om erkenning die je graag wilt van je partner, omdat je mee zorg draagt voor zijn kinderen.

Lees verder >>
5 maart2018

Badkamerblues (gedachtes van een stiefvader)

Al zeg ik het zelf, ik ben best wel geordend in een aantal opzichten. Mijn toiletspullen bijvoorbeeld staan allemaal netjes op een vaste plek in mijn eigen kastje in de badkamer. Nee, dat is geen stoornis, dat leeft gewoon prettig. Ik heb best een druk leven, ik moet met een heleboel dingen rekening houden en dat gaat allemaal prima. Maar waar ik dus geen zin in heb, is ’s morgens moeten nadenken waar ik mijn scheergel of deodorant heb gelaten, die moeten gewoon op hun vaste plek staan.

Lees verder >>
25 januari2018

Aan tafel!

Het is het eind van de dag. Bijna iedereen is thuis, zelf sla ik in de keuken de laatste hand aan het eten. De sfeer is gemoedelijk. Mijn zoon ligt in zijn favoriete houding op de bank nog gauw een aflevering van één of andere serie op zijn telefoon te kijken. Stiefdochter hangt in de stoel en scrolt wat heen en weer op haar mobiel. De twee jongsten rommelen wat in de kamer. Nog een paar minuten dan kunnen we eten, alleen de sla moet nog gesneden en de tafel nog gedekt.

De tafel nog gedekt!! En dan beginnen ze, de stemmetjes in mijn hoofd…

Lees verder >>