Blog


2 december2018

‘Er zit veel stil verdriet...’

Deze uitspraak van mij verschijnt als het goed is binnenkort in de zaterdagbijlage van het regiokatern van het AD. René en ik zijn onlangs geïnterviewd over hoe het er in een samengesteld gezin aan toe (kan) gaan in de maand december.

Lees verder >>
4 oktober2018

(H)Erkenning

In de afgelopen periode heb ik veel gesprekken gevoerd met stiefmoeders. Daarbij kwam opvallend vaak de behoefte aan erkenning naar boven. En dan ging het om erkenning die je graag wilt van je partner, omdat je mee zorg draagt voor zijn kinderen.

Lees verder >>
5 maart2018

Badkamerblues (gedachtes van een stiefvader)

Al zeg ik het zelf, ik ben best wel geordend in een aantal opzichten. Mijn toiletspullen bijvoorbeeld staan allemaal netjes op een vaste plek in mijn eigen kastje in de badkamer. Nee, dat is geen stoornis, dat leeft gewoon prettig. Ik heb best een druk leven, ik moet met een heleboel dingen rekening houden en dat gaat allemaal prima. Maar waar ik dus geen zin in heb, is ’s morgens moeten nadenken waar ik mijn scheergel of deodorant heb gelaten, die moeten gewoon op hun vaste plek staan.

Lees verder >>
25 januari2018

Aan tafel!

Het is het eind van de dag. Bijna iedereen is thuis, zelf sla ik in de keuken de laatste hand aan het eten. De sfeer is gemoedelijk. Mijn zoon ligt in zijn favoriete houding op de bank nog gauw een aflevering van één of andere serie op zijn telefoon te kijken. Stiefdochter hangt in de stoel en scrolt wat heen en weer op haar mobiel. De twee jongsten rommelen wat in de kamer. Nog een paar minuten dan kunnen we eten, alleen de sla moet nog gesneden en de tafel nog gedekt.

De tafel nog gedekt!! En dan beginnen ze, de stemmetjes in mijn hoofd…

Lees verder >>