Over Samen Thuis


Een samengesteld gezin

Hoe ontstaat een samengesteld gezin? Twee mensen ontmoeten elkaar, krijgen een relatie en besluiten om samen verder te gaan en hun leven te delen. En bij dat gedeelde leven horen één of meer kinderen die ook nog een andere ouder hebben dan jij of je partner. Dat weet je en je neemt je ernstig voor om er ook ‘te zijn’ voor’ de kinderen van je nieuwe partner, maar eigenlijk heb je geen idee wat dat allemaal betekent.

Die andere ouder bijvoorbeeld, die is meestal minder ver weg dan je zou wensen. En de verschillen in gezinscultuur en opvoedingsstijl worden soms pijnlijk duidelijk op momenten dat je het liever niet zou willen. En dat gedrag van die kinderen die niet van jou zijn, maar wel in jouw veilige leefwereld zijn binnengedrongen, is dat wel normaal? En wat is daarin wijsheid: moet je er iets mee of is gewoon negeren verstandiger?

Allemaal dilemma’s. En stuk voor stuk potentiele bronnen van verschil van inzicht, ergernissen en conflicten die soms behoorlijk heftig kunnen zijn. Wij kunnen je alleen maar de hand schudden, want wij hebben dit ook allemaal meegemaakt, we zouden er een boek over kunnen schrijven.


Wat biedt Samen Thuis?

We hebben goed nieuws voor je: al lijkt het er soms niet op, het is mogelijk om moeilijkheden te overwinnen en een sterk samengesteld gezin te worden!

Met Samen Thuis willen we jou hierin ondersteuning bieden. Allereerst door samen te ontdekken wat jouw gezin zo bijzonder maakt en wat de specifieke thema’s zijn waarvan je vindt dat er iets moet gebeuren. Dat willen we doen tijdens open avonden waarin we steeds een specifiek thema centraal stellen. Bijvoorbeeld: loyaliteit, omgaan met je stiefkinderen of omgaan met je ex. Samen met andere stellen met een samengesteld gezin beleef je een inspirerende en interactieve avond waarin je voldoende ruimte krijgt om je eigen verhaal te vertellen en handvatten aangereikt krijgt om thuis mee aan de slag te gaan.

Daarnaast bieden we individuele coaching en begeleiding aan stellen die er behoefte aan hebben dat iemand voor korte of langere tijd met ze meeloopt. We kunnen dan dieper en gerichter op jullie situatie ingaan en jou helpen om te werken aan echte, blijvende verandering. En een sterk samengesteld gezin te worden en te blijven.

Uiteraard is deze individuele vorm van ondersteuning volledig maatwerk. In een eerste vrijblijvend intakegesprek zullen we met elkaar vaststellen of en op welke manier wij jullie kunnen ondersteunen. Als we het daarover eens zijn, dan maken we nadere afspraken over een passend vervolgtraject.

Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.


Stiefmoederontmoetingen Houten

Annemarie organiseert met regelmaat een drietal bijeenkomsten voor stiefmoeders.
Ben jij stiefmoeder en wil je graag jouw ervaringen delen met andere stiefmoeders? Of kom je juist voor herkenning en tips? Dan ben je van harte welkom!

Een overzicht van de door Samen Thuis georganiseerde activiteiten kun je vinden op onze activiteiten pagina's.

Meer informatie over Stiefmoederontmoetingen is te vinden op de Facebook-pagina van Samen Thuis.


Wij werken samen met:

CJG (centrum voor jeugd en gezin) in Houten

Onze open avonden organiseren wij in samenwerking met CJG (centrum voor jeugd en gezin) in Houten. Voor meer informatie zie de website: www.cjghouten.nl.

Nieuw Gezin Nederland

Samen Thuis is aangesloten bij Nieuw Gezin Nederland. Meer informatie over Nieuw Gezin Nederland is te vinden op de website: www.nieuwgezin.info.