Wie ben ik: René

René Speksnijder
© Renée Oosthoek (RM Journalistiek)

Ik ben René Speksnijder en getrouwd met Annemarie. Uit mijn vorige huwelijk heb ik vier kinderen, drie zonen die inmiddels de deur uit zijn en een dochter, de jongste van het stel, die nog thuis woont.

Na mijn scheiding in 2002 heb ik een aantal jaren grotendeels alleen voor mijn kinderen gezorgd. Een alleenstaande vader zijn met een fulltime baan is een uitdagende combinatie kun je wel zeggen. Een intensieve, hectische periode, maar ook leerzaam als het gaat om keuzes maken: wat is echt belangrijk en wat niet, hoe ga je om met je tijd en energie, maar ook praktisch in de zin van een huishouden runnen bijvoorbeeld.

In 2008 ontmoette ik Annemarie en al snel vormden we een groot samengesteld gezin met maar liefst zes kinderen, twee van Annemarie en mijn viertal. Naast het nieuw gevonden geluk betekende dat ook opnieuw een intensieve periode. Want hoe gaat dat eigenlijk, een samengesteld gezin? Hoe krijgt iedereen daar z’n plek en hoe vind je daar zelf eigenlijk je plek? We zijn nu ruim 8 jaar verder en een schat aan ervaringen rijker. En ‘never a dull moment’, vier van onze zes kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en ondertussen zijn we pleegouders geworden van twee jonge kinderen. Zo heeft het begrip ‘samengesteld’ gezin voor ons ook verschillende dimensies gekregen.

Ik werk inmiddels alweer een kleine 30 jaar in de financiële dienstverlening, waarvan meer dan 20 jaar in diverse managementfuncties bij een aantal grote banken en verzekeraars. In 2009 startte ik mijn eigen onderneming: Speksnijder Management, Coaching en Advies. Ik wilde niet alleen maar de manager zijn die zorgt dat het zakelijke proces volgens plan verloopt en resultaten oplevert.

Maar eerst en vooral wil ik door middel van tijd, aandacht en coaching investeren in de mensen aan wie ik leiding geef. Dat is niet alleen de essentie van mijn vak, maar ook mijn passie. En het kost niet alleen energie, het levert vooral ook veel energie op. En het mooie is, dat als je mensen faciliteert om het beste uit zichzelf te halen, ze daar niet alleen zelf gelukkiger van worden, maar het de zakelijke resultaten ook ten goede komt.

De combinatie van mijn persoonlijke ervaringen in ons samengestelde gezin en mijn ‘zakelijke’ praktijk als coach die mensen ondersteunt in hun ontwikkeling en het realiseren van hun doelen wil ik graag inzetten voor een groep mensen die soms wel een steuntje in de rug kan gebruiken: stellen met een samengesteld gezin.